Gingerbread Cookie | Brief aan de brouwers

Beste brouwer!

Het verheugt mij dat u besloten hebt uw inherente creativiteit te gebruiken en de sprong te wagen om deze zeer speciale mout in uw recept op te nemen! Bedankt voor je inzet om de grenzen te verleggen en de geest van het ambacht levend te houden!
Als ambachtelijke brouwer op lange termijn heb ik een onverzadigbare honger naar de ontwikkeling van recepten. Ik krijg veel creatieve energie als ik de middelen heb om spannende en unieke bieren te maken.
Met onze Gingerbread Cookie Infusion mout wilden we je nog meer tools geven.

Over de mout:
Wanneer we onze mouten maken, maken we gebruik van het zeer natuurlijke proces van het groeien van een plant uit een zaadje. We laten onze gerst weken in water om vocht in de grond te simuleren, vervolgens ontkiemen we deze groene mout bij gecontroleerde temperaturen om de synthese en activering van natuurlijke enzymen in het gerstzaad mogelijk te maken, voordat we alles pauzeren door het vochtgehalte te verlagen. Het is een prachtig en elegant voorbeeld van de complexiteit van moeder natuur.

Toen ik als mouter begon, wilde ik dit natuurlijke proces met mijn gebruikelijke ambachtelijke draai benaderen. Ik droomde ervan exotische en spannende ingrediënten aan het moutproces toe te voegen en vroeg me af welk effect een dergelijke aanpak zou hebben op de uiteindelijk geproduceerde mout.
Na veel onderzoek met veel verschillende exogene ingrediënten, was ik verheugd te ontdekken dat de integratie van ingrediënten in het moutproces succesvol was in het creëren van een geheel nieuw en uniek moutproduct.
een complexe en gelaagde moutsoort.


Gingerbread Cookie Infusion mout:

De Gingerbread Cookie infusionmout, met verwarmende aroma’s die afkomstig zijn van royale toevoegingen van kaneel en gember in het moutproces, vindt een zacht evenwicht met verdere toevoegingen van nootmuskaat, piment en kruidnagel die in harmonie bijdragen aan een complexe medley van diepte, gezellige kruiden en feestelijkheid. Zoals bij mijn zelfgekookte peperkoekjes is het geheime ingrediënt, een kleine toevoeging van zwarte peper, een mooie afronding.

PS: Deze mout is geproduceerd met massa’s kruiden. Het is mogelijk dat u sporen van de kruiden in uw mout vindt.

Hoe kan u onze Gingerbread Cookie infusion mout gebruiken:
Het percentage Gingerbread Cookie-infusie-mout in uw moutrekening moet tussen 30% en 60% liggen. De diastatische kracht van de mout is gemiddeld, dus we raden aan een goede enzymatische mout en gistvoeding toe te voegen om de kracht van de gist tijdens de gisting te garanderen.
Het karakter van de Gingerbread Cookie van deze mout is zeer aanwezig – krachtige kaneel en gember in een mooie combinatie met andere kruiden. Als u van plan bent andere sterke mouttoevoegingen toe te voegen (gebrande mouten of speciale mouten met veel moutkarakter) stel ik voor te spelen met de bovenkant van de toevoegingaanbeveling, dus Gingerbread Cookie tonen blijven zeer aanwezig. Als het de bedoeling is een meer delicaat bier te brouwen, zal de onderkant van het aanbevelingsbereik voldoende zijn.

Ook voor hop toevoegingen zou ik adviseren om ze gematigd te houden, zodat je de ware ster van de show niet verdoezelt. de Gingerbread Cookie infusion mout!

Houd er rekening mee dat de gelatineringstemperatuur van de Gingerbread Cookie infusion maltis 64°C.Daarom wordt een beta-amylase rust bij 64-65°C voor een optimale sacchari?catie aanbevolen.
Bereid je voor op iets totaal unieks! Veel succes en geniet van je brouwdag!

 

MOUT ANALYSE

Variety: 2-rijige lente 100%
Lot NR: 229775
Te gebruiken voor: Maart 2024
Gebruikspercentage: tot 60%
Kan sporen bevatten van: Kaneel, kruidnagel, chili peper, zwarte peper, nootmuskaat en gember.
..

.

Proost,

Cristal

 

DOWNLOAD ONZE PDF HIER

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *