Pure Local

Het Pure Local team is een groep gemotiveerde Belgische boeren, mouters en agronomen die brouwgerst terug naar de Belgische akkers willen brengen. Met een passie voor de natuur, granen en regeneratieve landbouwmethoden slagen wij erin gerst van hoge kwaliteit te telen op onze bodem. De bescherming van onze akkers en het klimaat is voor ons primordiaal.

Pure Local

The Pure Local team is a group of motivated Belgian farmers, maltsers and agronomists who want to bring brewing barley back to the Belgian soils. With a passion for nature, cereals and regenerative  farming practices  we manage to grow high quality barley on our soil. Protecting our natural sources and climate are key.

PURE

Voor een landbouw die respect heeft voor onze akkers en planeet. en mout van uitzonderlijke kwaliteit.

LOCAL

+97% van de gerst die in België wordt gemout, wordt ingevoerd.

Wij willen daar verandering in brengen en onze plaatselijke boeren steunen.

WATCH VIDEO

Pure Local – verklaard

Content blocked, you must accept cookies to see this content.
Accept Cookies

PURE LOCAL FIELD MAP

Vind en bezoek een Pure Local akker

Loading

PURE LOCAL WAARDEN

De visie achter Pure Local

WIJ GEVEN OM ONZE AKKERS

Gezonder akkers voor gezonde gerst

Bij Belgomalt geven we om onze akkers. Wij beseffen dat het geen eindeloze bron van voedingsstoffen is en wij respecteren de waarde ervan ten zeerste. Een gezonde bodem is de basis voor het telen van gezonde gerst.

soil_pic@2x

Een gezonde bodem gevuld met koolstof en micro-organismen

RegenerativeAgriculture

Een niet-bedekte en bedekte akker

MINDER CO2, MEER WATER ABSORBTIE

Milieuvriendelijke regeneratieve landbouw

Door de jaren heen hebben traditionele landbouwtechnieken hun nut bewezen, maar meer dan ooit beseffen we dat ze onze bodems erg kwetsbaar maken. Vandaag draagt de landbouw bij tot een groot deel van de wereldwijde CO2-uitstoot, dit hoeft niet het geval te zijn. Regeneratieve landbouw kan ertoe leiden dat gewassen meer koolstof aan de lucht onttrekken, de vitaliteit van de bodem versterkt en de CO2-uitstoot vermindert.

KOOLSTOF IS DE SLEUTEL

Meer natuurlijke voedingsstoffen en minder toegevoegde meststoffen

Organismen in naakte akkers stoten een continue hoeveelheid CO2 uit. In plaats van de akkers braak te leggen, kunnen we ze inzaaien met bodembedekkende gewassen. Deze bodembedekkende gewassen onttrekken CO2 aan de lucht en slaan het op in de aarde als voeding. Bovendien wordt de bodem beschermd door deze natuurlijke afdekking en kunnen de wortels gemakkelijker hun weg vinden naar diepere lagen van de bodem om water en voedingsstoffen te vinden, waardoor het gebruik van meststoffen minder cruciaal wordt.

sheeps_pic@2x

Een kudde schapen graast de cover crops af en vormt de perfecte natuurlijke meststof.

BelgianFarmers_PureLocal

De Pure Local landbouwers op onze jaarlijkse bijeenkomst.

Onze boeren kennen onze brouwers. Minstens één keer per jaar ontmoeten ze elkaar op de oogst BBQ.

LANDBOUW COOPERATIEVE

9 geëngageerde Belgische landbouwers

Zowel in de streek van Gembloux als in Tielt verenigen wij een groep landbouwers die brouwgerst telen. Zij nemen de best mogelijke maatregelen om aan de hoge kwaliteitsnormen van onze brouwers te voldoen. Alle boeren passen regeneratieve landbouwtechnieken toe. Zij ondertekenden een lastenboek dat hun boerderijen begeleidt naar volledig regeneratief. Wij zijn in staat de koolstofvoetafdruk van deze boerderijen te meten. Het doel is om zoveel mogelijk koolstof uit de lucht te ontrekken en in de akkers op te slaan. In ruil voor deze inspanningen worden onze landbouwers beloond met een eerlijke en stabiele prijs per ton gerst.

INFOGRAPHIC

De cijfers bewijzen dat het werkt

We hebben alle Pure Local boeren van oogst 2020 laten analyseren door het “My Soil Capital” systeem en de resultaten zijn nu al veelbelovend. De teelt toont gemiddeld een negatieve CO2-balans.
Per hectare Pure Local akker werd gemiddeld meer CO2 in de bodem opgeslagen dan er werd uitgestoten.

Onze boeren zijn ervan overtuigd dat ze in de loop van de komende jaren deze negatieve uitstoot nog verder zullen doorzetten. Help hen door samen met hen te geloven in de kracht van de landbouw als CO2-opslag oplossing!

300 ton

Amount of Belgian barley malted into Belgomalt Pure Local

We zijn er trots op dat we 300 ton Belgische gerst hebben gemout tot Belgomalt Pure Local mout. Wij bieden deze Pilsen mout aan plaatselijke brouwers aan die geloven in de kracht van een korte keten en in de zorg voor onze Belgische bodems.

BENT U GEINTERESSEERD?

KOOP PURE LOCAL MOUT

Bent u geïnteresseerd om onze lokale mout te gebruiken in uw bier? Neem een kijkje in onze webshop, of neem contact op met Alexander, onze voorraden zijn beperkt!