Mask group

Nieuwe gamma aan ingrediënten

INFUSIE MOUTEN

Door seizoensgebonden en exotische ingrediënten in het moutproces te verwerken, zoals specerijen, kruiden, plantaardige ingrediënten, fruit, etc. creëren we nieuwe, aromatische en unieke smaken en aroma’s. Tijdens de modificatie van het endosperma, gedurende het moutproces, wordt de zetmeelrijke endospermamatrix van de mout inherent doordrenkt met deze aroma’s waardoor nieuwe, unieke smaakverbindingen ontstaan.
Het resultaat? Ongeëvenaarde nieuwe smaken en aroma’s waarmee brouwers en distilleerders in hun recepten een gelaagde complexiteit kunnen aanbrengen. Dankzij de Creative Series kunnen zij een nieuw assortiment aan unieke en inspirerende dranken creëren.

Gingerbread Cookie Infusie Mout

Met verwarmende aroma’s die voortkomen uit royale toevoegingen van kaneel en gember aan het moutproces, vindt de Gingerbread Cookie infusiemout een zacht evenwicht met verdere toevoegingen van nootmuskaat, piment en kruidnagel die in harmonie samenwerken om bij te dragen aan een complexe mengelmoes van diepte, gezellige kruiden en feestelijkheid.
De Gingerbread Cookie infusiemout is een glorieus Winter Wonderland… in moutvorm!

Mask group (1)
Mask group (2)

Salie en Tijm Infusie Mout

Onze Salie en Tijm Infusie Mout prikkelt je zintuigen. De scherpe frisheid van de salie die de bittere, kruidige noten van de tijm compenseert resulteert in een subtiele en elegante combinatie van smaken. Een unieke toevoeging voor je graanstorting om je creativiteit de vrije loop te laten!
Een unieke toevoeging voor je recept. Laat je creativiteit de vrije loop!

PRODUCTARCHIEF

ONTDEK VOORGAANDE
CREATIVE SERIES PRODUCTEN

Summer Infusion

Onze tweede infusie mout werd een zomerinfusie. Een ingrediënt geïnspireerd door mediterraanse temperaturen, velden vol lavendel en Spaanse boomgaarden vol sinaasappels. Deze infusie mout onderscheid zich door de combinatie van haar delicate, bloemige lavendeltoetsen en haar verfrissende, lichte citrische aroma’s welke uitgebalanceerd worden door klassieke, zachte moutaroma’s.

UITVERKOCHT

Mask group (3)
Mask group (4)

Winter infusie

Onze eerste infusie mout werd gecreëerd door het toevoegen van winterse specerijen aan ons moutproces. Onze mout nam de intense aroma’s van deze specerijen in zich op hetgeen resulteert in een ingrediënt welke de smaak van winterse gezelligheid aan je brouwsel toevoegt. Denk aan de smaak van gezellige momenten rond een glaasje Glühwein of aan versgebakken speculoos bij het haardvuur..

UITVERKOCHT

“Brouwen met de Creative Series Winter Infusie mout was een absoluut plezier. De geur van de specerijen was doorheen het zakgoed waarneembaar en op de brouwdag rook onze brouwerij heerlijk naar versgebakken speculooskoekjes. Ook het gebrouwen bier was heerlijk. Ik zou met veel plezier opnieuw met deze mout brouwen.

Ik zou graag opnieuw met dit mout brouwen.”

Jordan Keeper
Brouwer bij Brussels Beer Project

Één van de zaken waar ik van hou als creatieve brouwer is het feit dat er geen grenzen zijn – toevoegingen tijdens het brouwproces; originele en unieke ingrediënten die in harmonie samenwerken om een unieke smaakcomplexiteit te creëeren – dat is wat mij energie geeft. Deze mindset ook hanteren bij het moutproces was slechts een logische, natuurlijke evolutie voor mij. De Belgomalt Creative Series zijn dan ook het resultaat van deze creativiteit en onze ontdekkingstocht naar nieuwe smaken.

Cristal Peck
Brouwmeester en mout innovatie specialist