Brief aan de brouwers

Ik ben verheugd dat u besloten hebt uw inherente creativiteit te gebruiken en de sprong te wagen om deze zeer speciale mout in uw recept te verwerken! Dank u voor uw inzet om de grenzen te verleggen en de geest van het ambacht levend te houden!
Als langdurig craft brouwer was mijn honger naar receptontwikkeling onverzadigbaar. Ik heb altijd (en nog steeds) veel creatieve energie gekregen telkens ik de tools had om spannende en unieke bieren te maken.

Met onze Sage & Thym infused mout, wilden we je nog meer tools geven.

Over de mout: Wanneer we onze mouten maken, maken we gebruik van het natuurlijke groeiproces van een plant uit een zaadje. We laten onze gerst weken in water om de vochtigheid in de bodem te simuleren, vervolgens laten we deze groene mout ontkiemen bij gecontroleerde temperaturen om de activering van natuurlijke enzymen in het gerst mogelijk te maken, voordat we alles onderbreken door het vochtgehalte te verlagen. Het is een mooi en elegant voorbeeld van de complexiteit van moeder natuur.
Toen ik begon als moutster, wilde ik dit natuurlijke proces benaderen met mijn gebruikelijke craft draai.
Ik droomde ervan exotische en opwindende ingrediënten aan het moutproces toe te voegen en ik vroeg me af welk effect zoiets zou hebben op het uiteindelijk geproduceerde mout.
Na maandenlang spelen met veel verschillende ingrediënten tijdens het moutproces, kon ik tot mijn grote vreugde bevestigen dat de toevoeging van deze ingrediënten aan het moutproces een volledig nieuw en uniek moutproduct had opgeleverd.

Een complexe en gelaagde moutsoort.

Hoe de Salie & Tijm infused mout te gebruiken: Het percentage aan Salie- en Tijm infused mout in je storting is duidelijk aan de brouwer, maar als ruwe richtlijn, op basis van enkele laboratorium maischproeven die ik heb uitgevoerd, zou ik brouwers adviseren om tussen 15% en 45% in hun storting te gebruiken. Afhankelijk van het recept dat je in gedachten hebt, kun je het beste de laagste percentages gebruiken voor zachte/zuivere/lichtere bieren met subtiele nuances, maar als het de bedoeling is een sterker bier te maken, of iets met grote hoptoevoegingen, of andere sterksmakende speciale mouten, moet je dit percentage verhogen naar de bovenkant van het aanbevolen bereik.
De Salie & Tijm infusion mout bevat volledige enzymatische activiteit en kan dus worden gebruikt als basismout zonder gevolgen voor de zetmeelconversie.
Wat de mout zal brengen: Wij zijn verheugd deze editie van onze infusiemoutreeks te lanceren; met de zachte, hartige tonen van de mooie en complexe combinatie van Salie en Tijm – een combinatie waar ik in de brouwerij altijd van heb gehouden.

Onze Salie en Tijm infused mout prikkelt de zintuigen op onverwachte manieren. De wilde smaak van salie vormt een tegengewicht voor de bittere, kruidige toetsen van tijm, wat resulteert in een genuanceerd en elegant paar.

Perfect voor een overvloed aan bierstijlen, van Wit bier, tot Berliner Wei?e, tot saison, tot pale ale. De kruidige bedomptheid is zelfs geschikt voor iets heel hoppigs.
De Sage and Thyme infusion mout is zonder twijfel een unieke toevoeging aan je moutstorting, en brengt een geheel nieuwe diepte aan je recept. Veel succes en plezier met dit nieuwe creatieve instrument!
Proost,

Cristal – Hoofdbrouwer en moutinnovatiespecialist @Boortmalt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *