Blog
Mout met een vleugje kruiden en specerijen
Door gerst te infuseren met kruiden en specerijen tijdens het vermouten ervan, worden nieuwe aroma’s en smaken opgewekt in mout. In het Boortmalt-innovatiecentrum in de Antwerpse haven reikt brouwmeester en moutspecialist Cristal Peck craft-brouwers een nieuwe, wonderbaarlijke wereld aan waarin mout geurt naar een vleugje salie en tijm, naar lavendel en sinaas of naar authentieke Belgische speculaas...
November 4, 2022
Gingerbread Cookie | Brief naar brouwers
Beste brouwer! Het verheugt mij dat u besloten hebt uw inherente creativiteit te gebruiken en de sprong te wagen om deze zeer speciale mout in uw recept op te nemen! Bedankt voor je inzet om de grenzen te verleggen en de geest van het ambacht levend te houden! Als ambachtelijke brouwer op lange termijn heb…
September 16, 2022
Belgomalt lanceert ‘Route Du Malt’
Gerst, mout en bier beleven Lusvormige wandel- en fietsroutes in Haspengouw In en om Gembloers kan je voortaan wandelen en fietsen langsheen de ‘Route du Malt’, een netwerk van 5 fiets- en 8 wandelroutes die je vanuit de gerstvelden en langs de landbouwbedrijven leiden naar de plaatselijke mouterij en vier brouwerijen, waar je kan nagenieten…
August 2, 2022
Brief aan de brouwers
Ik ben verheugd dat u besloten hebt uw inherente creativiteit te gebruiken en de sprong te wagen om deze zeer speciale mout in uw recept te verwerken! Dank u voor uw inzet om de grenzen te verleggen en de geest van het ambacht levend te houden! Als langdurig craft brouwer was mijn honger naar receptontwikkeling…
June 13, 2022
Brouwerij L.Huyghe is eerste grote brouwer die zich engageert met Pure Local-mout
LOCALLY GROWN, GREEN BREWED – BELGIAN PROJECT IS UNIQUE IN THE WORLD Gembloux/Antwerpen, 7th of september – Brewery L.Huyghe, known for its sustainable ambition, is the first major Belgian brewer to commit to Belgomalt’s Pure Local project. Belgomalt is a subsidiary of Belgium’s Boortmalt, the world leader in malt. The brewer just placed an...
June 13, 2022