Belgomalt
Belgian Pilsen Malt
De fijnste Europese moutgerst, gemout in onze mouterij in Gembloux, België, om robuuste bleke basismout te produceren.
Registreer om toegang te krijgen tot de aankoop van onze mouten.
Kleur
EBC:
2.5 - 4.5
Wichtige Aromen
Biscuit
Graan
Moutig
Zoet
Malt type
Basismout
Inclusion %
Tot 100%
Beschrijving
De beste Europese brouwgerst wordt gemout in onze mouterij in Gembloux, België, om een stevige bleke basismout te produceren, met iets minder modificatie dan onze Ale-mout. Dit resulteert in een mout met het ideale eiwitgehalte voor schuimvorming en een sterke enzymatische activiteit voor een goede uitvergisting.
Flavor Wheel

Specificaties
Flavour wheel Image

Origin
België
Fabrikant
Belgomalt
Variety
Pilsen
Mouttype
Basismout
Frequent styles
Belgian strong Ale, Belgian Tripel, IPA, Pale Ale, Pale Lager, Pilsner, Sour Ale, Wheat Beer, NEIPA
Most important aromas
Biscuit, Cereal, Malty, Sweet
Inclusion %
Tot 100%
Moisture %
Max 4,5%
Extract % (db)
Min 80%
Total protein % (db)
Max 11,5%
Soluble protein %
4 - 5%
Fan mg/l
125 - 150
DP wk
Min 200 WK
Betaglucans mg/100gr
Max 200 mg/l
Ph
5.7 - 6.3
Friability %
83% Min
Viscosity
1.65cP Max
Kolbach
37% - 43%
Enzymatic activity
Min 200
Homogeneity
-
Ideal for styles
Wichtige Aromen
Biscuit
Cereal
Malty
Sweet
Meer informatie
| Flavour wheel Image |
|
|---|---|
| Origin | België |
| Fabrikant | Belgomalt |
| Variety | Pilsen |
| Mouttype | Basismout |
| Frequent styles | Belgian strong Ale, Belgian Tripel, IPA, Pale Ale, Pale Lager, Pilsner, Sour Ale, Wheat Beer, NEIPA |
| Most important aromas | Biscuit, Cereal, Malty, Sweet |
| Inclusion % | Tot 100% |
| Moisture % | Max 4,5% |
| Extract % (db) | Min 80% |
| Total protein % (db) | Max 11,5% |
| Soluble protein % | 4 - 5% |
| Fan mg/l | 125 - 150 |
| DP wk | Min 200 WK |
| Betaglucans mg/100gr | Max 200 mg/l |
| Ph | 5.7 - 6.3 |
| Friability % | 83% Min |
| Viscosity | 1.65cP Max |
| Kolbach | 37% - 43% |
| Enzymatic activity | Min 200 |
| Homogeneity | - |

