Belgomalt

Belgian Pilsen Malt

De fijnste Europese moutgerst, gemout in onze mouterij in Gembloux, België, om robuuste bleke basismout te produceren.

Registreer om toegang te krijgen tot de aankoop van onze mouten.

Select an option

Please contact us for price.

Beschrijving

De beste Europese brouwgerst wordt gemout in onze mouterij in Gembloux, België, om een stevige bleke basismout te produceren, met iets minder modificatie dan onze Ale-mout. Dit resulteert in een mout met het ideale eiwitgehalte voor schuimvorming en een sterke enzymatische activiteit voor een goede uitvergisting.

Flavor Wheel

Specificaties

Flavour wheel Image

Origin
België
Fabrikant
Belgomalt
Variety
Pilsen
Mouttype
Basismout
Frequent styles
Belgian strong Ale, Belgian Tripel, IPA, Pale Ale, Pale Lager, Pilsner, Sour Ale, Wheat Beer, NEIPA
Most important aromas
Biscuit, Cereal, Malty, Sweet
Inclusion %
Tot 100%
Moisture %
Max 4,5%
Extract % (db)
Min 80%
Total protein % (db)
Max 11,5%
Soluble protein %
4 - 5%
Fan mg/l
125 - 150
DP wk
Min 200 WK
Betaglucans mg/100gr
Max 200 mg/l
Ph
5.7 - 6.3
Friability %
83% Min
Viscosity
1.65cP Max
Kolbach
37% - 43%
Enzymatic activity
Min 200
Homogeneity
-
Ideal for styles
Wichtige Aromen

Biscuit

Cereal

Malty

Sweet

Meer informatie

Meer informatie
Flavour wheel Image

Origin België
Fabrikant Belgomalt
Variety Pilsen
Mouttype Basismout
Frequent styles Belgian strong Ale, Belgian Tripel, IPA, Pale Ale, Pale Lager, Pilsner, Sour Ale, Wheat Beer, NEIPA
Most important aromas Biscuit, Cereal, Malty, Sweet
Inclusion % Tot 100%
Moisture % Max 4,5%
Extract % (db) Min 80%
Total protein % (db) Max 11,5%
Soluble protein % 4 - 5%
Fan mg/l 125 - 150
DP wk Min 200 WK
Betaglucans mg/100gr Max 200 mg/l
Ph 5.7 - 6.3
Friability % 83% Min
Viscosity 1.65cP Max
Kolbach 37% - 43%
Enzymatic activity Min 200
Homogeneity -