Pure Local Belgian Wheat Malt
Pure Local Wheat Malt is een premium Belgische tarwemout, geteeld door lokale boeren die regeneratieve landbouw toepassen. Het garandeert consistente kwaliteit, volledige traceerbaarheid en ondersteunt zowel ecologische duurzaamheid als lokale onafhankelijkheid in het brouwen.
Registreer om toegang te krijgen tot de aankoop van onze mouten.
Honing
Zoet
Vanille
Pure Local Wheat Malt is de tweede lancering in ons Pure Local-initiatief, dat zich toelegt op het aanbieden van premium moutsoorten die volledig van Belgische bodem afkomstig zijn. Deze tarwemout wordt geteeld door betrouwbare coöperatieve boeren en levert pure, constante kwaliteit met een volledig transparante en traceerbare toeleveringsketen.
Door tarwe lokaal te betrekken, verminderen we de afhankelijkheid van ingevoerde granen en versterken we de onafhankelijkheid van de Belgische brouwerijsector. Ons prijsmodel ondersteunt boeren met stabiele inkomsten, beloont hun toewijding en stimuleert duurzame investeringen in hun land.
Onze telers volgen principes van regeneratieve landbouw die de bodemgezondheid verbeteren, de biodiversiteit verhogen en de koolstofuitstoot verminderen. Bij volledige toepassing kunnen deze praktijken tot twee ton CO₂ per hectare en per oogstcyclus besparen.
Flavor Wheel

Specificaties

Honey
Sweet
Vanilla
Meer informatie
| Flavour wheel Image |
|
|---|---|
| Origin | België |
| Fabrikant | Belgomalt |
| Variety | Wheat |
| Frequent styles | Hazy IPA, Pale Ale, Wheat Beer, Weizen, White IPA, Witbier, NEIPA |
| Most important aromas | Honey, Sweet, Vanilla |
| Inclusion % | 3-6% for head retention, 40-70% for wheat beers addition to mash tun with base malts. Similar gelatinisation temperature to pale malt. |
| Moisture % | Max 6,5% |
| Extract % (db) | Min 82% |
| Total protein % (db) | Max 14% |
| Soluble protein % | Max 7% |
| DP wk | 350 - 550 WK |
| Ph | 5.7 - 6.2 |

