Belgomalt

Pure Local Belgian Wheat Malt

Pure Local Wheat Malt is een premium Belgische tarwemout, geteeld door lokale boeren die regeneratieve landbouw toepassen. Het garandeert consistente kwaliteit, volledige traceerbaarheid en ondersteunt zowel ecologische duurzaamheid als lokale onafhankelijkheid in het brouwen.

Registreer om toegang te krijgen tot de aankoop van onze mouten.

Select an option

Please contact us for price.

Beschrijving

Pure Local Wheat Malt is de tweede lancering in ons Pure Local-initiatief, dat zich toelegt op het aanbieden van premium moutsoorten die volledig van Belgische bodem afkomstig zijn. Deze tarwemout wordt geteeld door betrouwbare coöperatieve boeren en levert pure, constante kwaliteit met een volledig transparante en traceerbare toeleveringsketen.

Door tarwe lokaal te betrekken, verminderen we de afhankelijkheid van ingevoerde granen en versterken we de onafhankelijkheid van de Belgische brouwerijsector. Ons prijsmodel ondersteunt boeren met stabiele inkomsten, beloont hun toewijding en stimuleert duurzame investeringen in hun land.

Onze telers volgen principes van regeneratieve landbouw die de bodemgezondheid verbeteren, de biodiversiteit verhogen en de koolstofuitstoot verminderen. Bij volledige toepassing kunnen deze praktijken tot twee ton CO₂ per hectare en per oogstcyclus besparen.

Flavor Wheel

Specificaties

Flavour wheel Image

Origin
België
Fabrikant
Belgomalt
Variety
Wheat
Frequent styles
Hazy IPA, Pale Ale, Wheat Beer, Weizen, White IPA, Witbier, NEIPA
Most important aromas
Honey, Sweet, Vanilla
Inclusion %
3-6% for head retention, 40-70% for wheat beers addition to mash tun with base malts. Similar gelatinisation temperature to pale malt.
Moisture %
Max 6,5%
Extract % (db)
Min 82%
Total protein % (db)
Max 14%
Soluble protein %
Max 7%
DP wk
350 - 550 WK
Ph
5.7 - 6.2
Ideal for styles
Wichtige Aromen

Honey

Sweet

Vanilla

Meer informatie

Meer informatie
Flavour wheel Image

Origin België
Fabrikant Belgomalt
Variety Wheat
Frequent styles Hazy IPA, Pale Ale, Wheat Beer, Weizen, White IPA, Witbier, NEIPA
Most important aromas Honey, Sweet, Vanilla
Inclusion % 3-6% for head retention, 40-70% for wheat beers addition to mash tun with base malts. Similar gelatinisation temperature to pale malt.
Moisture % Max 6,5%
Extract % (db) Min 82%
Total protein % (db) Max 14%
Soluble protein % Max 7%
DP wk 350 - 550 WK
Ph 5.7 - 6.2