Belgomalt

Pure Local Pilsen

Hoogwaardige gemoute gerst, geteeld op gezonde lokale bodems.

Registreer om toegang te krijgen tot de aankoop van onze mouten.

Select an option

Please contact us for price.

Beschrijving

Hoge kwaliteit Pilsen mout geteeld op gezonde lokale akkers

Elke korrel van deze mout is afkomstig van lokale akkers. Samen met 9 lokale gemotiveerde landbouwers bouwt Belgomalt aan de groei van brouwgerst op eigen bodem. De korte keten staat centraal.

Met Pure Local zijn we niet langer afhankelijk van de Franse graanbeursprijzen. We geven onze landbouwers een aanzienlijke premie waardoor zij voor meerdere jaren verzekerd zijn van hun prijs en structureel kunnen bouwen aan de groei van brouwgerst op hun akkers.

Daarnaast gebruiken zij deze premie om te investeren in de transitie naar regeneratieve landbouw. In een tijdspanne van drie jaar kunnen zij hun akkers van conventioneel naar regeneratief veranderen.

Hiermee beschermen ze de bodem, bevorderen ze de biodiversiteit en capteren ze meer CO2 dan ze uitstoten. Een volledig regeneratieve akker kan tot 2 ton koolstofdioxide per hectare per jaar uit de lucht halen. Dit is ongeveer 20% van de jaarlijkse uitstoot van een gemiddelde Belg. Per 5 hectare volledig regeneratieve akker wordt dus de CO2 uitstoot van 1 Belg geneutraliseerd.

Flavor Wheel

Specificaties

Flavour wheel Image

Origin
België
Fabrikant
Belgomalt
Variety
Pilsen
Mouttype
Basismout
Frequent styles
Belgian strong Ale, Belgian Tripel, IPA, Pale Ale, Pale Lager, Pilsner, Sour Ale, Wheat Beer, NEIPA
Most important aromas
Cereal, Malty, Sweet
Inclusion %
Tot 100%
Moisture %
Max 4,5%
Extract % (db)
Min 80%
Total protein % (db)
Max 11,5%
Soluble protein %
4 - 5%
Fan mg/l
125 - 150
DP wk
Min 200 WK
Betaglucans mg/100gr
Max 200 mg/l
Ph
5.7 - 6.3
Friability %
80% Min
Viscosity
1.65cP Max
Kolbach
37% - 43%
Enzymatic activity
Min 200
Homogeneity
-
Ideal for styles
Wichtige Aromen

Cereal

Malty

Sweet

Meer informatie

Meer informatie
Flavour wheel Image

Origin België
Fabrikant Belgomalt
Variety Pilsen
Mouttype Basismout
Frequent styles Belgian strong Ale, Belgian Tripel, IPA, Pale Ale, Pale Lager, Pilsner, Sour Ale, Wheat Beer, NEIPA
Most important aromas Cereal, Malty, Sweet
Inclusion % Tot 100%
Moisture % Max 4,5%
Extract % (db) Min 80%
Total protein % (db) Max 11,5%
Soluble protein % 4 - 5%
Fan mg/l 125 - 150
DP wk Min 200 WK
Betaglucans mg/100gr Max 200 mg/l
Ph 5.7 - 6.3
Friability % 80% Min
Viscosity 1.65cP Max
Kolbach 37% - 43%
Enzymatic activity Min 200
Homogeneity -