Pure Local Pilsen
Hoogwaardige gemoute gerst, geteeld op gezonde lokale bodems.
Registreer om toegang te krijgen tot de aankoop van onze mouten.
Graan
Moutig
Zoet
Hoge kwaliteit Pilsen mout geteeld op gezonde lokale akkers
Elke korrel van deze mout is afkomstig van lokale akkers. Samen met 9 lokale gemotiveerde landbouwers bouwt Belgomalt aan de groei van brouwgerst op eigen bodem. De korte keten staat centraal.
Met Pure Local zijn we niet langer afhankelijk van de Franse graanbeursprijzen. We geven onze landbouwers een aanzienlijke premie waardoor zij voor meerdere jaren verzekerd zijn van hun prijs en structureel kunnen bouwen aan de groei van brouwgerst op hun akkers.
Daarnaast gebruiken zij deze premie om te investeren in de transitie naar regeneratieve landbouw. In een tijdspanne van drie jaar kunnen zij hun akkers van conventioneel naar regeneratief veranderen.
Hiermee beschermen ze de bodem, bevorderen ze de biodiversiteit en capteren ze meer CO2 dan ze uitstoten. Een volledig regeneratieve akker kan tot 2 ton koolstofdioxide per hectare per jaar uit de lucht halen. Dit is ongeveer 20% van de jaarlijkse uitstoot van een gemiddelde Belg. Per 5 hectare volledig regeneratieve akker wordt dus de CO2 uitstoot van 1 Belg geneutraliseerd.
Flavor Wheel

Specificaties

Cereal
Malty
Sweet
Meer informatie
| Flavour wheel Image |
|
|---|---|
| Origin | België |
| Fabrikant | Belgomalt |
| Variety | Pilsen |
| Mouttype | Basismout |
| Frequent styles | Belgian strong Ale, Belgian Tripel, IPA, Pale Ale, Pale Lager, Pilsner, Sour Ale, Wheat Beer, NEIPA |
| Most important aromas | Cereal, Malty, Sweet |
| Inclusion % | Tot 100% |
| Moisture % | Max 4,5% |
| Extract % (db) | Min 80% |
| Total protein % (db) | Max 11,5% |
| Soluble protein % | 4 - 5% |
| Fan mg/l | 125 - 150 |
| DP wk | Min 200 WK |
| Betaglucans mg/100gr | Max 200 mg/l |
| Ph | 5.7 - 6.3 |
| Friability % | 80% Min |
| Viscosity | 1.65cP Max |
| Kolbach | 37% - 43% |
| Enzymatic activity | Min 200 |
| Homogeneity | - |

