Belgomalt

Munich Malt

München-mout wordt op vrijwel dezelfde manier geproduceerd als Pilsner-lagermout, maar met een kortere kiemperiode en een hogere kilntemperatuur voor de ontwikkeling van smaak en kleur.

Registreer om toegang te krijgen tot de aankoop van onze mouten.

Select an option

Please contact us for price.

Beschrijving

München-mout wordt op vrijwel dezelfde manier geproduceerd als Pilsner-lagermout, maar met een kortere kiemperiode en een hogere kilntemperatuur voor de ontwikkeling van smaak en kleur.

Typisch profiel

25–35 EBC. Voegt smaak en kleur toe aan bier. Heeft een kenmerkend hoog melanoïdinegehalte, wat zorgt voor donkere, aromatische mouten met diepe noten-, mout- en biscuitachtige smaken.

Flavor Wheel

Specificaties

Flavour wheel Image

Origin
België
Fabrikant
Belgomalt
Variety
Munich
Mouttype
Basismout
Frequent styles
Amber Ale, Bock, Dark Lager, IPA, Porter, Special Belge, Stout
Most important aromas
Biscuit, Caramel, Malty, Toasted
Inclusion %
Dosering van 10 – 60% in de beslagkuip
Moisture %
Max 5.0%
Extract % (db)
Min 80%
Total protein % (db)
Max 11,5%
Soluble protein %
Max 5.0%
Fan mg/l
-
DP wk
-
Betaglucans mg/100gr
-
Ph
-
Friability %
80% Min
Viscosity
1.70cP Max
Kolbach
-
Enzymatic activity
-
Homogeneity
-
Ideal for styles
Wichtige Aromen

Biscuit

Caramel

Malty

Toasted

Meer informatie

Meer informatie
Flavour wheel Image

Origin België
Fabrikant Belgomalt
Variety Munich
Mouttype Basismout
Frequent styles Amber Ale, Bock, Dark Lager, IPA, Porter, Special Belge, Stout
Most important aromas Biscuit, Caramel, Malty, Toasted
Inclusion % Dosering van 10 – 60% in de beslagkuip
Moisture % Max 5.0%
Extract % (db) Min 80%
Total protein % (db) Max 11,5%
Soluble protein % Max 5.0%
Fan mg/l -
DP wk -
Betaglucans mg/100gr -
Ph -
Friability % 80% Min
Viscosity 1.70cP Max
Kolbach -
Enzymatic activity -
Homogeneity -