Belgomalt
Munich Malt
München-mout wordt op vrijwel dezelfde manier geproduceerd als Pilsner-lagermout, maar met een kortere kiemperiode en een hogere kilntemperatuur voor de ontwikkeling van smaak en kleur.
Registreer om toegang te krijgen tot de aankoop van onze mouten.
Kleur
EBC:
25 - 35
Wichtige Aromen
Biscuit
Karamel
Moutig
Toasted
Malt type
Basismout
Inclusion %
Dosering van 10 – 60% in de beslagkuip
Beschrijving
München-mout wordt op vrijwel dezelfde manier geproduceerd als Pilsner-lagermout, maar met een kortere kiemperiode en een hogere kilntemperatuur voor de ontwikkeling van smaak en kleur.
Typisch profiel
25–35 EBC. Voegt smaak en kleur toe aan bier. Heeft een kenmerkend hoog melanoïdinegehalte, wat zorgt voor donkere, aromatische mouten met diepe noten-, mout- en biscuitachtige smaken.
Flavor Wheel

Specificaties
Flavour wheel Image

Origin
België
Fabrikant
Belgomalt
Variety
Munich
Mouttype
Basismout
Frequent styles
Amber Ale, Bock, Dark Lager, IPA, Porter, Special Belge, Stout
Most important aromas
Biscuit, Caramel, Malty, Toasted
Inclusion %
Dosering van 10 – 60% in de beslagkuip
Moisture %
Max 5.0%
Extract % (db)
Min 80%
Total protein % (db)
Max 11,5%
Soluble protein %
Max 5.0%
Fan mg/l
-
DP wk
-
Betaglucans mg/100gr
-
Ph
-
Friability %
80% Min
Viscosity
1.70cP Max
Kolbach
-
Enzymatic activity
-
Homogeneity
-
Ideal for styles
Wichtige Aromen
Biscuit
Caramel
Malty
Toasted
Meer informatie
| Flavour wheel Image |
|
|---|---|
| Origin | België |
| Fabrikant | Belgomalt |
| Variety | Munich |
| Mouttype | Basismout |
| Frequent styles | Amber Ale, Bock, Dark Lager, IPA, Porter, Special Belge, Stout |
| Most important aromas | Biscuit, Caramel, Malty, Toasted |
| Inclusion % | Dosering van 10 – 60% in de beslagkuip |
| Moisture % | Max 5.0% |
| Extract % (db) | Min 80% |
| Total protein % (db) | Max 11,5% |
| Soluble protein % | Max 5.0% |
| Fan mg/l | - |
| DP wk | - |
| Betaglucans mg/100gr | - |
| Ph | - |
| Friability % | 80% Min |
| Viscosity | 1.70cP Max |
| Kolbach | - |
| Enzymatic activity | - |
| Homogeneity | - |

