Belgomalt
Vienna Malt
Wenen-mout wordt op vrijwel dezelfde manier geproduceerd als Pilsner-lagermout, maar gekilnd bij iets hogere temperaturen voor de ontwikkeling van smaak en kleur.
Registreer om toegang te krijgen tot de aankoop van onze mouten.
Kleur
EBC:
10 - 12
Wichtige Aromen
Biscuit
Graan
Zoet
Malt type
Basismout
Inclusion %
Tot 100%
Beschrijving
Wenen-mout wordt op vrijwel dezelfde manier geproduceerd als Pilsner-lagermout, maar gekilnd bij iets hogere temperaturen voor de ontwikkeling van smaak en kleur.
10-12 EBC. Een rijke, aromatische mout die een diepe kleur en volle smaak aan je bier geeft.
Flavor Wheel

Specificaties
Flavour wheel Image

Origin
België
Fabrikant
Belgomalt
Variety
Vienna
Mouttype
Basismout
Frequent styles
European Golden Lagers, Vienna Beer, Pilsner Lager
Most important aromas
Biscuit, Cereal, Sweet
Inclusion %
Tot 100%
Moisture %
Max 4,5%
Extract % (db)
Min 82%
Total protein % (db)
Max 11,5%
Soluble protein %
3.7 - 5.7%
Fan mg/l
-
DP wk
Min 250 WK
Betaglucans mg/100gr
Max 200 mg/l
Ph
5.7 - 6.2
Friability %
80% Min
Viscosity
1.65cP Max
Kolbach
-
Enzymatic activity
-
Homogeneity
-
Ideal for styles
Wichtige Aromen
Biscuit
Cereal
Sweet
Meer informatie
| Flavour wheel Image |
|
|---|---|
| Origin | België |
| Fabrikant | Belgomalt |
| Variety | Vienna |
| Mouttype | Basismout |
| Frequent styles | European Golden Lagers, Vienna Beer, Pilsner Lager |
| Most important aromas | Biscuit, Cereal, Sweet |
| Inclusion % | Tot 100% |
| Moisture % | Max 4,5% |
| Extract % (db) | Min 82% |
| Total protein % (db) | Max 11,5% |
| Soluble protein % | 3.7 - 5.7% |
| Fan mg/l | - |
| DP wk | Min 250 WK |
| Betaglucans mg/100gr | Max 200 mg/l |
| Ph | 5.7 - 6.2 |
| Friability % | 80% Min |
| Viscosity | 1.65cP Max |
| Kolbach | - |
| Enzymatic activity | - |
| Homogeneity | - |

