Pauls Malt

Black - Black Isle

Black Isle Black Malt is ideaal voor intens donkere bierstijlen. Het geeft je bier een droog geroosterde cacaoboon-smaak en is minder wrang en beter verpulverbaar dan geroosterde gerst. Het heeft geen enzymatisch potentieel.

Registreer om toegang te krijgen tot de aankoop van onze mouten.

Niet op voorraad
Beschrijving

Onze black malt wordt geproduceerd door mout die in een kiln is gedroogd, te roosteren tot temperaturen van maximaal 240°C, voor iets langere periodes dan bij gewone chocolademout. Water wordt gebruikt om de roostertijd te verlengen en om te blussen en te koelen om verbranding te voorkomen.

Black Isle Black Malt is ideaal voor intens donkere bierstijlen. Het geeft je bier een droog geroosterde cacaoboon-smaak en is minder wrang en beter verpulverbaar dan geroosterde gerst. Het heeft geen enzymatisch potentieel.

Deze mout wordt geproduceerd in onze mouterij in Knapton, North Yorkshire.

Flavor Wheel

Specificaties

Flavour wheel Image

Origin
Verenigd Koninkrijk
Fabrikant
Pauls Malt
Variety
Black Malt
Mouttype
Gekleurd
Frequent styles
Porter, Stout
Most important aromas
Bitter, Nuts, Toasted, Coffee
Inclusion %
-
Moisture %
MAX 4%
Extract % (db)
MIN 73%
Total protein % (db)
-
Soluble protein %
-
Ideal for styles
Wichtige Aromen

Bitter

Nuts

Toasted

Coffee

Meer informatie

Meer informatie
Flavour wheel Image

Origin Verenigd Koninkrijk
Fabrikant Pauls Malt
Variety Black Malt
Mouttype Gekleurd
Frequent styles Porter, Stout
Most important aromas Bitter, Nuts, Toasted, Coffee
Inclusion % -
Moisture % MAX 4%
Extract % (db) MIN 73%
Total protein % (db) -
Soluble protein % -