Pauls Malt
Black - Black Isle
Black Isle Black Malt is ideaal voor intens donkere bierstijlen. Het geeft je bier een droog geroosterde cacaoboon-smaak en is minder wrang en beter verpulverbaar dan geroosterde gerst. Het heeft geen enzymatisch potentieel.
Registreer om toegang te krijgen tot de aankoop van onze mouten.
Kleur
EBC:
1200 - 1550
Wichtige Aromen
Bitter
Noten
Toasted
Coffee
Malt type
Gekleurd
Inclusion %
-
Beschrijving
Onze black malt wordt geproduceerd door mout die in een kiln is gedroogd, te roosteren tot temperaturen van maximaal 240°C, voor iets langere periodes dan bij gewone chocolademout. Water wordt gebruikt om de roostertijd te verlengen en om te blussen en te koelen om verbranding te voorkomen.
Black Isle Black Malt is ideaal voor intens donkere bierstijlen. Het geeft je bier een droog geroosterde cacaoboon-smaak en is minder wrang en beter verpulverbaar dan geroosterde gerst. Het heeft geen enzymatisch potentieel.
Deze mout wordt geproduceerd in onze mouterij in Knapton, North Yorkshire.
Flavor Wheel

Specificaties
Flavour wheel Image

Origin
Verenigd Koninkrijk
Fabrikant
Pauls Malt
Variety
Black Malt
Mouttype
Gekleurd
Frequent styles
Porter, Stout
Most important aromas
Bitter, Nuts, Toasted, Coffee
Inclusion %
-
Moisture %
MAX 4%
Extract % (db)
MIN 73%
Total protein % (db)
-
Soluble protein %
-
Ideal for styles
Wichtige Aromen
Bitter
Nuts
Toasted
Coffee
Meer informatie
| Flavour wheel Image |
|
|---|---|
| Origin | Verenigd Koninkrijk |
| Fabrikant | Pauls Malt |
| Variety | Black Malt |
| Mouttype | Gekleurd |
| Frequent styles | Porter, Stout |
| Most important aromas | Bitter, Nuts, Toasted, Coffee |
| Inclusion % | - |
| Moisture % | MAX 4% |
| Extract % (db) | MIN 73% |
| Total protein % (db) | - |
| Soluble protein % | - |

