Belgomalt

NO-OX Malt

Belgomalt NO-OX-mout is een basismout die vergelijkbaar is met onze Pilsen-mout.

Registreer om toegang te krijgen tot de aankoop van onze mouten.

Select an option

Please contact us for price.

Beschrijving

Belgomalt NO-OX-mout is een basismout die vergelijkbaar is met onze Pilsen-mout.

Het bijzondere aan deze mout is dat de gebruikte gerstvariëteit een null-lox 2-rijige lentegerstoort is. Dit betekent dat er geen lipoxygenase-activiteit in deze mout aanwezig is. Lipoxygenase oxideert vetzuren tijdens het maischproces. Geoxideerde vetzuren veroorzaken off-flavours in je eindbier.

Door deze mout te gebruiken, voorkom je oxidatie tijdens het maischen, wat resulteert in een bier met een stabielere smaak en een langere houdbaarheid.

Deze mout kan net als een Pilsen-mout worden behandeld, met een lage kleur en hoge enzymatische activiteit. Dankzij het hoge extractgehalte zal het de brouwhuisefficiëntie verhogen.

Als je problemen hebt met oxidatiegerelateerde off-flavours in je bier, is dit de mout die je moet proberen. Het is bewezen effectief in het verminderen van deze ongewenste smaken.

Flavor Wheel

Specificaties

Flavour wheel Image

Origin
België
Fabrikant
Belgomalt
Variety
Pilsen
Mouttype
Basismout
Frequent styles
Alcoholfree Beers, IPA NEIPA, Lager, Low Alcohol Beers, Pilsner
Most important aromas
Biscuit, Cereal, Malty
Inclusion %
Tot 100%
Moisture %
Max 4,5%
Extract % (db)
Min 80%
Total protein % (db)
Max 11,5%
Soluble protein %
4 - 5%
Fan mg/l
125 - 150
DP wk
Min 200 WK
Betaglucans mg/100gr
Max 200 mg/l
Ph
5.7 - 6.3
Friability %
80% Min
Viscosity
1.65cP Max
Kolbach
37% - 43%
Enzymatic activity
Min 200
Homogeneity
-
Ideal for styles
Wichtige Aromen

Biscuit

Cereal

Malty

Meer informatie

Meer informatie
Flavour wheel Image

Origin België
Fabrikant Belgomalt
Variety Pilsen
Mouttype Basismout
Frequent styles Alcoholfree Beers, IPA NEIPA, Lager, Low Alcohol Beers, Pilsner
Most important aromas Biscuit, Cereal, Malty
Inclusion % Tot 100%
Moisture % Max 4,5%
Extract % (db) Min 80%
Total protein % (db) Max 11,5%
Soluble protein % 4 - 5%
Fan mg/l 125 - 150
DP wk Min 200 WK
Betaglucans mg/100gr Max 200 mg/l
Ph 5.7 - 6.3
Friability % 80% Min
Viscosity 1.65cP Max
Kolbach 37% - 43%
Enzymatic activity Min 200
Homogeneity -