NO-OX Malt
Belgomalt NO-OX-mout is een basismout die vergelijkbaar is met onze Pilsen-mout.
Registreer om toegang te krijgen tot de aankoop van onze mouten.
Biscuit
Graan
Moutig
Belgomalt NO-OX-mout is een basismout die vergelijkbaar is met onze Pilsen-mout.
Het bijzondere aan deze mout is dat de gebruikte gerstvariëteit een null-lox 2-rijige lentegerstoort is. Dit betekent dat er geen lipoxygenase-activiteit in deze mout aanwezig is. Lipoxygenase oxideert vetzuren tijdens het maischproces. Geoxideerde vetzuren veroorzaken off-flavours in je eindbier.
Door deze mout te gebruiken, voorkom je oxidatie tijdens het maischen, wat resulteert in een bier met een stabielere smaak en een langere houdbaarheid.
Deze mout kan net als een Pilsen-mout worden behandeld, met een lage kleur en hoge enzymatische activiteit. Dankzij het hoge extractgehalte zal het de brouwhuisefficiëntie verhogen.
Als je problemen hebt met oxidatiegerelateerde off-flavours in je bier, is dit de mout die je moet proberen. Het is bewezen effectief in het verminderen van deze ongewenste smaken.
Flavor Wheel

Specificaties

Biscuit
Cereal
Malty
Meer informatie
| Flavour wheel Image |
|
|---|---|
| Origin | België |
| Fabrikant | Belgomalt |
| Variety | Pilsen |
| Mouttype | Basismout |
| Frequent styles | Alcoholfree Beers, IPA NEIPA, Lager, Low Alcohol Beers, Pilsner |
| Most important aromas | Biscuit, Cereal, Malty |
| Inclusion % | Tot 100% |
| Moisture % | Max 4,5% |
| Extract % (db) | Min 80% |
| Total protein % (db) | Max 11,5% |
| Soluble protein % | 4 - 5% |
| Fan mg/l | 125 - 150 |
| DP wk | Min 200 WK |
| Betaglucans mg/100gr | Max 200 mg/l |
| Ph | 5.7 - 6.3 |
| Friability % | 80% Min |
| Viscosity | 1.65cP Max |
| Kolbach | 37% - 43% |
| Enzymatic activity | Min 200 |
| Homogeneity | - |

