Pauls Malt

Chocolate - Dark Glow

Midnight Stars Double Roasted Crystal Malt geeft een diepe robijnbruine kleur aan je bier. Rijk aan reducerende suikers, biedt het een intense karamelsmaak, extra body en smaakstabiliteit.

Registreer om toegang te krijgen tot de aankoop van onze mouten.

Select an option

Please contact us for price.

Beschrijving

Onze chocolademout wordt gemaakt door mout die in een kiln is gedroogd, te roosteren tot temperaturen van maximaal 220°C. Water wordt gebruikt om de roostertijd te verlengen en om te blussen en te koelen om verbranding te voorkomen.

Dark Glow Chocolate Malt geeft kleur aan je bier. Afhankelijk van de hoeveelheid die je toevoegt, kan het een diepe rode tint of een rijke donkere zwarttint produceren. Het geeft smaken van droge biscuit, geroosterde cacaoboon en koffie. Het heeft geen enzymatisch potentieel.

Deze mout wordt geproduceerd in onze fabriek in Knapton, North Yorkshire.

Flavor Wheel

Specificaties

Flavour wheel Image

Origin
Verenigd Koninkrijk
Fabrikant
Pauls Malt
Variety
Chocolate
Mouttype
Gekleurd
Frequent styles
Porter, Stout, Ales
Most important aromas
Nuts, Raisins, Coffee, Chocolate
Inclusion %
-
Moisture %
MAX 4%
Extract % (db)
MIN 73%
Total protein % (db)
-
Soluble protein %
-
Ideal for styles
Wichtige Aromen

Nuts

Raisins

Coffee

Chocolate

Meer informatie

Meer informatie
Flavour wheel Image

Origin Verenigd Koninkrijk
Fabrikant Pauls Malt
Variety Chocolate
Mouttype Gekleurd
Frequent styles Porter, Stout, Ales
Most important aromas Nuts, Raisins, Coffee, Chocolate
Inclusion % -
Moisture % MAX 4%
Extract % (db) MIN 73%
Total protein % (db) -
Soluble protein % -