Creative Series - Ginger Bread Cookie Infused Malt
Warme, feestelijke mout geïnfuseerd met kaneel, gember, nootmuskaat, piment, kruidnagel en een vleugje zwarte peper. Intense smaak van gingerbreadkoekjes.
Registreer om toegang te krijgen tot de aankoop van onze mouten.
Biscuit
Karamel
Noten
Zoet
Met verwarmende aroma’s afkomstig van royale toevoegingen van kaneel en gember tijdens het moutproces, vindt de Gingerbread Cookie-infusiemout een zachte balans met verdere toevoegingen van nootmuskaat, piment en kruidnagel, die in harmonie samenwerken om bij te dragen aan een complexe melange van diepte, knusse kruiden en feestelijkheid. Net als bij mijn zelfgebakken peperkoekkoekjes, zorgt het geheime ingrediënt – een kleine toevoeging van zwarte peper – voor een prachtige afronding.
Let op: Deze mout is geproduceerd met een grote hoeveelheid kruiden. Het is mogelijk dat je sporen van deze kruiden in je mout terugvindt.
Hoe gebruik je Gingerbread Cookie-infusiemout:
Het percentage Gingerbread Cookie-infusiemout in je moutstorting moet tussen de 30% en 60% liggen. De diastatische kracht van de mout is gemiddeld, dus we raden aan om een goed enzymatische mout en gistvoedingsstoffen toe te voegen om de gistactiviteit tijdens de fermentatie te waarborgen.
Het Gingerbread Cookie-karakter van deze mout is sterk aanwezig – gedurfde kaneel en gember in een prachtige balans met andere specerijen. Als je van plan bent om andere sterke moutsoorten toe te voegen (geroosterde mouten of speciale mouten met een uitgesproken moutkarakter), raad ik aan om aan de bovenkant van de aanbevolen inclusie te blijven, zodat de Gingerbread Cookie-tonen goed aanwezig blijven.
Wil je een verfijndere bierstijl brouwen, dan is het lagere einde van het aanbevolen bereik voldoende.
Ook bij hoptoevoegingen raad ik aan om deze gematigd te houden, zodat je de echte ster van het bier – de Gingerbread Cookie-infusiemout – niet overschaduwt!
Specificaties
Biscuit
Caramel
Nuts
Sweet
Meer informatie
| Origin | België |
|---|---|
| Fabrikant | Belgomalt |
| Variety | Gingerbread |
| Mouttype | Speciale |
| Frequent styles | Amber Ale, Belgian Double, Blond Ale, Porter, Sour, Stout |
| Most important aromas | Biscuit, Caramel, Nuts, Sweet |
| Inclusion % | Up to 30% |
| Moisture % | Max 4,5% |
| Extract % (db) | Min 78,20% |
| Total protein % (db) | Max 9,10% |
| Soluble protein % | 3,50 % |
| Fan mg/l | - |
| DP wk | Medium |
| Betaglucans mg/100gr | Max 105 mg/l |
| Ph | - |
| Friability % | - |
| Viscosity | 1,49 |
| Kolbach | - |
| Enzymatic activity | Medium |
| Homogeneity | - |

