Dextrin - Strong Chains
Registreer om toegang te krijgen tot de aankoop van onze mouten.
Graan
Moutig
Karamel
Zoet
Voor deze dextrinemout beperken we de kiemfase tijdens het moutproces. Dit zorgt ervoor dat polysacchariden met een hoger molecuulgewicht behouden blijven, wat aanzienlijk bijdraagt aan body en mondgevoel. De mout wordt vervolgens zeer voorzichtig gedroogd, vergelijkbaar met Gentle Flow Extra Pale Malt, om een lage eindkleur te garanderen.
Strong Chains Dextrin Malt voegt body en mondgevoel toe zonder de smaak of kleur te beïnvloeden. Dit betekent dat je tot 20% kunt gebruiken voor laag-ABV pale ales om het mondgevoel van een veel sterker bier na te bootsen. De resulterende aardse en neutrale smaken zorgen voor een subtiel evenwicht in een moderne pale-stijl.
Flavor Wheel

Specificaties

Cereal
Malty
Caramel
Sweet
Meer informatie
| Flavour wheel Image |
|
|---|---|
| Origin | Verenigd Koninkrijk |
| Fabrikant | Pauls Malt |
| Variety | Dextrin |
| Frequent styles | Pale Ale, Low ABV Beers, Table Beer |
| Most important aromas | Caramel, Cereal, Malty, Sweet |
| Inclusion % | - |
| Moisture % | MAX 7% |
| Extract % (db) | MIN 78% |
| Total protein % (db) | MAX 12,5% |
| Soluble protein % | - |
| Fan mg/l | - |
| Ph | - |
| Friability % | - |
| Viscosity | - |
| Enzymatic activity | - |
| Homogeneity | - |

