Pauls Malt
Double Roasted Crystal - Midnight Stars
Midnight Stars Double Roasted Crystal Malt geeft een diepe robijnbruine kleur aan je bier. Rijk aan reducerende suikers, biedt het een intense karamelsmaak, extra body en smaakstabiliteit.
Registreer om toegang te krijgen tot de aankoop van onze mouten.
Kleur
EBC:
320 - 360
Wichtige Aromen
Graan
Karamel
Raisins
Plum
Malt type
Gekleurd
Inclusion %
-
Beschrijving
Voor deze mout roosteren we eerst zachtjes mout tot een lichte crystal-specificatie. We laten dit afkoelen voordat we een tweede, intensere roosterstap op hogere temperaturen toepassen. Deze methode voegt een laag van complexiteit toe aan het product, zowel in smaak als in kleurontwikkeling.
Midnight Stars Double Roasted Crystal Malt geeft een diepe robijnbruine kleur aan je bier. Rijk aan reducerende suikers, biedt het een intense karamelsmaak, extra body en smaakstabiliteit. Subtiele tonen van gebrande suiker en rozijn kunnen worden waargenomen. Het heeft geen enzymatisch potentieel.
Flavor Wheel

Specificaties
Flavour wheel Image

Origin
Verenigd Koninkrijk
Fabrikant
Pauls Malt
Variety
Double Roasted Crystal
Mouttype
Gekleurd
Frequent styles
Porter, Stout, Belgian abbey beers like Trappist Ales, Red Ale, Dubbels
Most important aromas
Caramel, Cereal, Plum, Raisins
Inclusion %
-
Moisture %
MAX 5%
Extract % (db)
MIN 75%
Total protein % (db)
-
Soluble protein %
-
Fan mg/l
-
Ph
-
Friability %
-
Viscosity
-
Enzymatic activity
-
Homogeneity
-
Ideal for styles
Wichtige Aromen
Cereal
Caramel
Raisins
Plum
Meer informatie
| Flavour wheel Image |
|
|---|---|
| Origin | Verenigd Koninkrijk |
| Fabrikant | Pauls Malt |
| Variety | Double Roasted Crystal |
| Mouttype | Gekleurd |
| Frequent styles | Porter, Stout, Belgian abbey beers like Trappist Ales, Red Ale, Dubbels |
| Most important aromas | Caramel, Cereal, Plum, Raisins |
| Inclusion % | - |
| Moisture % | MAX 5% |
| Extract % (db) | MIN 75% |
| Total protein % (db) | - |
| Soluble protein % | - |
| Fan mg/l | - |
| Ph | - |
| Friability % | - |
| Viscosity | - |
| Enzymatic activity | - |
| Homogeneity | - |

