Pauls Malt
Extra Pale Ale - Gentle flow
Gentle Flow Extra Pale Malt is perfect voor gouden en lichte bieren. Het heeft een hoog extractpotentieel, een neutrale smaak en produceert een heldere wort.
Registreer om toegang te krijgen tot de aankoop van onze mouten.
Kleur
EBC:
2.8 - 3.9
Wichtige Aromen
Graan
Biscuit
Toasted
Vanille
Malt type
Basismout
Inclusion %
-
Beschrijving
Deze basismout is gemaakt van tweerijige lente-gerstvariëteiten met een laag totaal stikstofgehalte. Tijdens de productie worden de kiemtijden verlengd voor een grondige modificatie.
De mout wordt zeer voorzichtig gekilnd om een lage kleur in de uiteindelijke mout te garanderen. Dit proces behoudt ook het enzymatische potentieel in de mout, wat leidt tot uitstekende prestaties in isotherme maischketels.
Gentle Flow Extra Pale Malt is perfect voor gouden en lichte bieren. Het heeft een hoog extractpotentieel, een neutrale smaak en produceert een heldere wort.
Deze mout wordt geproduceerd in onze Boby-mouterij in Bury St Edmunds.
Flavor Wheel

Specificaties
Flavour wheel Image

Origin
Verenigd Koninkrijk
Fabrikant
Pauls Malt
Variety
Extra Pale Ale
Mouttype
Basismout
Frequent styles
Lager, Pale Ale, Blonde, Golden Ale
Most important aromas
Biscuit, Cereal, Vanilla, Toasted
Inclusion %
-
Moisture %
MAX 4.8%
Extract % (db)
MIN 82%
Total protein % (db)
MAX 10,3
Soluble protein %
-
Fan mg/l
-
Ph
-
Friability %
-
Viscosity
-
Enzymatic activity
-
Homogeneity
-
Ideal for styles
Wichtige Aromen
Cereal
Biscuit
Toasted
Vanilla
Meer informatie
| Flavour wheel Image |
|
|---|---|
| Origin | Verenigd Koninkrijk |
| Fabrikant | Pauls Malt |
| Variety | Extra Pale Ale |
| Mouttype | Basismout |
| Frequent styles | Lager, Pale Ale, Blonde, Golden Ale |
| Most important aromas | Biscuit, Cereal, Vanilla, Toasted |
| Inclusion % | - |
| Moisture % | MAX 4.8% |
| Extract % (db) | MIN 82% |
| Total protein % (db) | MAX 10,3 |
| Soluble protein % | - |
| Fan mg/l | - |
| Ph | - |
| Friability % | - |
| Viscosity | - |
| Enzymatic activity | - |
| Homogeneity | - |

