Les Maltiers
Vienna Malt
Vienna-mout wordt op vrijwel dezelfde manier geproduceerd als pilsnermout, maar wordt bij iets hogere temperaturen gedroogd om smaak en kleur te ontwikkelen.
Registreer om toegang te krijgen tot de aankoop van onze mouten.
Kleur
EBC:
10 - 12
Wichtige Aromen
Biscuit
Graan
Zoet
Malt type
Basismout
Inclusion %
Up to 100%
Beschrijving
Vienna-mout wordt op vrijwel dezelfde manier geproduceerd als pilsnermout, maar wordt bij iets hogere temperaturen gedroogd om smaak en kleur te ontwikkelen.
Flavor Wheel

Specificaties
Flavour wheel Image

Origin
Frankrijk
Fabrikant
Les Maltiers
Variety
Vienna
Mouttype
Basismout
Frequent styles
European Golden Lagers, Pilsner, Vienna Beer
Most important aromas
Biscuit, Cereal, Sweet
Inclusion %
Up to 100%
Moisture %
MAX 4.5%
Extract % (db)
MIN 80%
Total protein % (db)
MAX 11,5%
Soluble protein %
3.7 - 5.7 %
Fan mg/l
-
DP wk
MIN 250 WK
Betaglucans mg/100gr
Max 200 mg/l
Ph
5.7 - 6.2
Friability %
MIN 80%
Viscosity
1.65 cP Max
Enzymatic activity
-
Homogeneity
-
Ideal for styles
Wichtige Aromen
Biscuit
Cereal
Sweet
Meer informatie
| Flavour wheel Image |
|
|---|---|
| Origin | Frankrijk |
| Fabrikant | Les Maltiers |
| Variety | Vienna |
| Mouttype | Basismout |
| Frequent styles | European Golden Lagers, Pilsner, Vienna Beer |
| Most important aromas | Biscuit, Cereal, Sweet |
| Inclusion % | Up to 100% |
| Moisture % | MAX 4.5% |
| Extract % (db) | MIN 80% |
| Total protein % (db) | MAX 11,5% |
| Soluble protein % | 3.7 - 5.7 % |
| Fan mg/l | - |
| DP wk | MIN 250 WK |
| Betaglucans mg/100gr | Max 200 mg/l |
| Ph | 5.7 - 6.2 |
| Friability % | MIN 80% |
| Viscosity | 1.65 cP Max |
| Enzymatic activity | - |
| Homogeneity | - |

