Pauls Malt
Light Crystal - Morning Light
Morning Light Light Crystal Malt geeft een amber- tot rode kleur in hogere verhoudingen. Rijk aan reducerende suikers, biedt het heerlijke lichte karamelsmaken, extra body en smaakstabiliteit.
Registreer om toegang te krijgen tot de aankoop van onze mouten.
Kleur
EBC:
110 - 135
Wichtige Aromen
Biscuit
Karamel
Noten
Toasted
Malt type
Gekleurd
Inclusion %
-
Beschrijving
Crystal mout heeft een hoge kiemenergie. Het ondergaat weken en kiemen en wordt gestoofd in een roosterdrum, waar het endosperm oplost in een suikerrijke oplossing en tijdens het drogen kristalliseert tot een glazige suiker.
Morning Light Light Crystal Malt geeft een amber- tot rode kleur in hogere verhoudingen. Rijk aan reducerende suikers, biedt het heerlijke lichte karamelsmaken, extra body en smaakstabiliteit. Het heeft geen enzymatisch potentieel.
Geproduceerd in onze Knapton Mouterij in North Yorkshire.
Flavor Wheel

Specificaties
Flavour wheel Image

Origin
Verenigd Koninkrijk
Fabrikant
Pauls Malt
Variety
Light Crystal
Mouttype
Gekleurd
Frequent styles
Porter, Ales, German Style, Dark IPA
Most important aromas
Biscuit, Caramel, Nuts, Toasted
Inclusion %
-
Moisture %
MAX 6%
Extract % (db)
MIN 75%
Total protein % (db)
-
Soluble protein %
-
Fan mg/l
-
Ph
-
Friability %
-
Viscosity
-
Enzymatic activity
-
Homogeneity
-
Ideal for styles
Wichtige Aromen
Biscuit
Caramel
Nuts
Toasted
Meer informatie
| Flavour wheel Image |
|
|---|---|
| Origin | Verenigd Koninkrijk |
| Fabrikant | Pauls Malt |
| Variety | Light Crystal |
| Mouttype | Gekleurd |
| Frequent styles | Porter, Ales, German Style, Dark IPA |
| Most important aromas | Biscuit, Caramel, Nuts, Toasted |
| Inclusion % | - |
| Moisture % | MAX 6% |
| Extract % (db) | MIN 75% |
| Total protein % (db) | - |
| Soluble protein % | - |
| Fan mg/l | - |
| Ph | - |
| Friability % | - |
| Viscosity | - |
| Enzymatic activity | - |
| Homogeneity | - |

