Les Maltiers
BLE Malt
Tarwe wordt gemout met een vergelijkbaar moutproces als gerst. De weektijd is iets korter omdat tarwe geen kaf heeft en daardoor sneller water opneemt, wat de kieming bevordert. De kieming gebeurt bij een hoog vochtgehalte om een grotere modificatie van de mout mogelijk te maken.
Registreer om toegang te krijgen tot de aankoop van onze mouten.
Kleur
EBC:
5.5 Max
Wichtige Aromen
Honing
Zoet
Vanille
Malt type
Basismout
Inclusion %
3-6% for head retention, 40-70% for wheat beers addition to mash tun with base malts. Similar gelatinisation temperature to pale malt.
Beschrijving
Tarwe wordt gemout met een vergelijkbaar moutproces als gerst. De weektijd is iets korter omdat tarwe geen kaf heeft en daardoor sneller water opneemt, wat de kieming bevordert. De kieming gebeurt bij een hoog vochtgehalte om een grotere modificatie van de mout mogelijk te maken.
Flavor Wheel

Specificaties
Flavour wheel Image

Origin
Frankrijk
Fabrikant
Les Maltiers
Variety
Wheat
Mouttype
Basismout
Frequent styles
Hazy IPA, Pale Ale, Wheat Beer, Weizen, White IPA, Witbier
Most important aromas
Honey, Sweet, Vanilla
Inclusion %
3-6% for head retention, 40-70% for wheat beers addition to mash tun with base malts. Similar gelatinisation temperature to pale malt.
Moisture %
MAX 6.5%
Extract % (db)
MIN 82%
Total protein % (db)
MAX 14%
Soluble protein %
MAX 7%
Fan mg/l
-
Ph
5.7 – 6.2
Friability %
-
Viscosity
-
Enzymatic activity
-
Homogeneity
-
Ideal for styles
Wichtige Aromen
Honey
Sweet
Vanilla
Meer informatie
| Flavour wheel Image |
|
|---|---|
| Origin | Frankrijk |
| Fabrikant | Les Maltiers |
| Variety | Wheat |
| Mouttype | Basismout |
| Frequent styles | Hazy IPA, Pale Ale, Wheat Beer, Weizen, White IPA, Witbier |
| Most important aromas | Honey, Sweet, Vanilla |
| Inclusion % | 3-6% for head retention, 40-70% for wheat beers addition to mash tun with base malts. Similar gelatinisation temperature to pale malt. |
| Moisture % | MAX 6.5% |
| Extract % (db) | MIN 82% |
| Total protein % (db) | MAX 14% |
| Soluble protein % | MAX 7% |
| Fan mg/l | - |
| Ph | 5.7 – 6.2 |
| Friability % | - |
| Viscosity | - |
| Enzymatic activity | - |
| Homogeneity | - |

