Les Maltiers

BLE Malt

Tarwe wordt gemout met een vergelijkbaar moutproces als gerst. De weektijd is iets korter omdat tarwe geen kaf heeft en daardoor sneller water opneemt, wat de kieming bevordert. De kieming gebeurt bij een hoog vochtgehalte om een grotere modificatie van de mout mogelijk te maken.

Registreer om toegang te krijgen tot de aankoop van onze mouten.

Niet op voorraad
Beschrijving

Tarwe wordt gemout met een vergelijkbaar moutproces als gerst. De weektijd is iets korter omdat tarwe geen kaf heeft en daardoor sneller water opneemt, wat de kieming bevordert. De kieming gebeurt bij een hoog vochtgehalte om een grotere modificatie van de mout mogelijk te maken.

Flavor Wheel

Specificaties

Flavour wheel Image

Origin
Frankrijk
Fabrikant
Les Maltiers
Variety
Wheat
Mouttype
Basismout
Frequent styles
Hazy IPA, Pale Ale, Wheat Beer, Weizen, White IPA, Witbier
Most important aromas
Honey, Sweet, Vanilla
Inclusion %
3-6% for head retention, 40-70% for wheat beers addition to mash tun with base malts. Similar gelatinisation temperature to pale malt.
Moisture %
MAX 6.5%
Extract % (db)
MIN 82%
Total protein % (db)
MAX 14%
Soluble protein %
MAX 7%
Fan mg/l
-
Ph
5.7 – 6.2
Friability %
-
Viscosity
-
Enzymatic activity
-
Homogeneity
-
Ideal for styles
Wichtige Aromen

Honey

Sweet

Vanilla

Meer informatie

Meer informatie
Flavour wheel Image

Origin Frankrijk
Fabrikant Les Maltiers
Variety Wheat
Mouttype Basismout
Frequent styles Hazy IPA, Pale Ale, Wheat Beer, Weizen, White IPA, Witbier
Most important aromas Honey, Sweet, Vanilla
Inclusion % 3-6% for head retention, 40-70% for wheat beers addition to mash tun with base malts. Similar gelatinisation temperature to pale malt.
Moisture % MAX 6.5%
Extract % (db) MIN 82%
Total protein % (db) MAX 14%
Soluble protein % MAX 7%
Fan mg/l -
Ph 5.7 – 6.2
Friability % -
Viscosity -
Enzymatic activity -
Homogeneity -