Maris Otter - British Breeze
Registreer om toegang te krijgen tot de aankoop van onze mouten.
Moutig
Biscuit
Graan
Honing
Brouwen met deze basismout is een fluitje van een cent. Deze mout is gemaakt van Maris Otter, een tweerijige wintermoutgerst die een van de oudste nog steeds gebruikte variëteiten is. Het is speciaal afgestemd door onze mouterij voor de behoeften van craftbrouwers en is bijzonder gemakkelijk om mee te brouwen.
British Breeze Maris Otter Pale Malt biedt een unieke smaak met een diepere gouden kleur en een kenmerkende zoete biscuittint. Het geeft ook een volle body aan je bier, waardoor het de perfecte basismout is om traditionele ales te creëren.
Deze erfgoedgerstvariëteit wordt in kleine batches gemout in onze Boby mouterij in Bury St Edmunds.
Flavor Wheel

Specificaties

Malty
Biscuit
Cereal
Honey
Meer informatie
| Flavour wheel Image |
|
|---|---|
| Origin | Verenigd Koninkrijk |
| Fabrikant | Pauls Malt |
| Variety | Maris Otter |
| Mouttype | Basismout |
| Frequent styles | IPA, Pale Ale, Porter, Stout, Ales |
| Most important aromas | Biscuit, Cereal, Honey, Malty |
| Inclusion % | - |
| Moisture % | MAX 4.8% |
| Extract % (db) | MIN 81% |
| Total protein % (db) | MAX 10,3 |
| Soluble protein % | - |
| Fan mg/l | - |
| Ph | - |
| Friability % | - |
| Viscosity | - |
| Enzymatic activity | - |
| Homogeneity | - |

