Belgomalt

Wheat Malt

Tarwe wordt gemout met een vergelijkbaar moutproces als brouwgerst.

Registreer om toegang te krijgen tot de aankoop van onze mouten.

Select an option

Please contact us for price.

Beschrijving

Tarwe wordt gemout met een vergelijkbaar moutproces als brouwgerst. De weektijd is iets korter omdat tarwe geen kaf bevat en daardoor sneller water opneemt voor de kieming. De kieming vindt plaats bij een hoog vochtgehalte om een hogere modificatie van de mout mogelijk te maken.

Typisch profiel

Max. 5,5 EBC.

Het eiwitgehalte zorgt voor een aangenaam vol mondgevoel en een verbeterde schuimstabiliteit. Tarwemout kan in kleine hoeveelheden worden toegevoegd aan Ales of Lagers om de schuimkraag te verbeteren en is het hoofdingrediënt voor tarwebieren.

Flavor Wheel

Specificaties

Flavour wheel Image

Origin
België
Fabrikant
Belgomalt
Variety
Wheat
Mouttype
Basismout
Frequent styles
Hazy IPA, Pale Ale, Wheat Beer, Weizen, White IPA, Witbier, NEIPA
Most important aromas
Honey, Sweet, Vanilla
Inclusion %
3-6% for head retention, 40-70% for wheat beers addition to mash tun with base malts.
Moisture %
Max 6.5%
Extract % (db)
Min 82%
Total protein % (db)
Max 14%
Soluble protein %
Max 7%
Fan mg/l
-
DP wk
350 - 550 WK
Betaglucans mg/100gr
-
Ph
5.7 - 6.2
Friability %
-
Viscosity
-
Kolbach
-
Enzymatic activity
-
Homogeneity
-
Ideal for styles
Wichtige Aromen

Honey

Sweet

Vanilla

Meer informatie

Meer informatie
Flavour wheel Image

Origin België
Fabrikant Belgomalt
Variety Wheat
Mouttype Basismout
Frequent styles Hazy IPA, Pale Ale, Wheat Beer, Weizen, White IPA, Witbier, NEIPA
Most important aromas Honey, Sweet, Vanilla
Inclusion % 3-6% for head retention, 40-70% for wheat beers addition to mash tun with base malts.
Moisture % Max 6.5%
Extract % (db) Min 82%
Total protein % (db) Max 14%
Soluble protein % Max 7%
Fan mg/l -
DP wk 350 - 550 WK
Betaglucans mg/100gr -
Ph 5.7 - 6.2
Friability % -
Viscosity -
Kolbach -
Enzymatic activity -
Homogeneity -