Belgomalt
Wheat Malt
Tarwe wordt gemout met een vergelijkbaar moutproces als brouwgerst.
Registreer om toegang te krijgen tot de aankoop van onze mouten.
Kleur
EBC:
Max 5.5
Wichtige Aromen
Honing
Zoet
Vanille
Malt type
Basismout
Inclusion %
3-6% for head retention, 40-70% for wheat beers addition to mash tun with base malts.
Beschrijving
Tarwe wordt gemout met een vergelijkbaar moutproces als brouwgerst. De weektijd is iets korter omdat tarwe geen kaf bevat en daardoor sneller water opneemt voor de kieming. De kieming vindt plaats bij een hoog vochtgehalte om een hogere modificatie van de mout mogelijk te maken.
Typisch profiel
Max. 5,5 EBC.
Het eiwitgehalte zorgt voor een aangenaam vol mondgevoel en een verbeterde schuimstabiliteit. Tarwemout kan in kleine hoeveelheden worden toegevoegd aan Ales of Lagers om de schuimkraag te verbeteren en is het hoofdingrediënt voor tarwebieren.
Flavor Wheel

Specificaties
Flavour wheel Image

Origin
België
Fabrikant
Belgomalt
Variety
Wheat
Mouttype
Basismout
Frequent styles
Hazy IPA, Pale Ale, Wheat Beer, Weizen, White IPA, Witbier, NEIPA
Most important aromas
Honey, Sweet, Vanilla
Inclusion %
3-6% for head retention, 40-70% for wheat beers addition to mash tun with base malts.
Moisture %
Max 6.5%
Extract % (db)
Min 82%
Total protein % (db)
Max 14%
Soluble protein %
Max 7%
Fan mg/l
-
DP wk
350 - 550 WK
Betaglucans mg/100gr
-
Ph
5.7 - 6.2
Friability %
-
Viscosity
-
Kolbach
-
Enzymatic activity
-
Homogeneity
-
Ideal for styles
Wichtige Aromen
Honey
Sweet
Vanilla
Meer informatie
| Flavour wheel Image |
|
|---|---|
| Origin | België |
| Fabrikant | Belgomalt |
| Variety | Wheat |
| Mouttype | Basismout |
| Frequent styles | Hazy IPA, Pale Ale, Wheat Beer, Weizen, White IPA, Witbier, NEIPA |
| Most important aromas | Honey, Sweet, Vanilla |
| Inclusion % | 3-6% for head retention, 40-70% for wheat beers addition to mash tun with base malts. |
| Moisture % | Max 6.5% |
| Extract % (db) | Min 82% |
| Total protein % (db) | Max 14% |
| Soluble protein % | Max 7% |
| Fan mg/l | - |
| DP wk | 350 - 550 WK |
| Betaglucans mg/100gr | - |
| Ph | 5.7 - 6.2 |
| Friability % | - |
| Viscosity | - |
| Kolbach | - |
| Enzymatic activity | - |
| Homogeneity | - |

