Mout met een vleugje kruiden en specerijen

Boortmalt innoveert en pioniert met geïnfuseerde mout Verschenen in Bierpassie nr. 96, september 2022 Door gerst te infuseren met kruiden en specerijen tijdens het vermouten ervan, worden nieuwe aroma’s en smaken opgewekt in mout. In het Boortmalt-innovatiecentrum in de Antwerpse haven reikt brouwmeester en moutspecialist Cristal Peck craft-brouwers een nieuwe, wonderbaarlijke wereld aan waarin mout geurt naar […]

Belgomalt lanceert ‘Route Du Malt’

Gerst, mout en bier beleven Lusvormige wandel- en fietsroutes in Haspengouw In en om Gembloers kan je voortaan wandelen en fietsen langsheen de ‘Route du Malt’, een netwerk van 5 fiets- en 8 wandelroutes die je vanuit de gerstvelden en langs de landbouwbedrijven leiden naar de plaatselijke mouterij en vier brouwerijen, waar je kan nagenieten […]

Brouwerij L.Huyghe is eerste grote brouwer die zich engageert met Pure Local-mout

– LOKAAL GETEELD, GROEN GEBROUWEN – BELGISCH PROJECT IS UNIEK IN DE WERELD Gembloux/Antwerpen, 7 september – Brouwerij L.Huyghe, die bekendstaat voor haar duurzame ambitie, is de eerste grote Belgische brouwer die zich verbindt met het Pure Local-project van mouterij Belgomalt. Belgomalt is een dochterbedrijf van het Belgische Boortmalt, de wereldleider in mout. De brouwer […]