Boortmalt innoveert en pioniert met geïnfuseerde mout Verschenen in Bierpassie nr. 96, september 2022 Door gerst te infuseren met kruiden en specerijen tijdens het vermouten ervan, worden nieuwe aroma’s en smaken opgewekt in mout. In het Boortmalt-innovatiecentrum in de Antwerpse haven reikt brouwmeester en moutspecialist Cristal Peck craft-brouwers een nieuwe, wonderbaarlijke wereld aan waarin mout geurt naar […]
Beste brouwer! Het verheugt mij dat u besloten hebt uw inherente creativiteit te gebruiken en de sprong te wagen om deze zeer speciale mout in uw recept op te nemen! Bedankt voor je inzet om de grenzen te verleggen en de geest van het ambacht levend te houden! Als ambachtelijke brouwer op lange termijn heb […]
Gerst, mout en bier beleven Lusvormige wandel- en fietsroutes in Haspengouw In en om Gembloers kan je voortaan wandelen en fietsen langsheen de ‘Route du Malt’, een netwerk van 5 fiets- en 8 wandelroutes die je vanuit de gerstvelden en langs de landbouwbedrijven leiden naar de plaatselijke mouterij en vier brouwerijen, waar je kan nagenieten […]
Ik ben verheugd dat u besloten hebt uw inherente creativiteit te gebruiken en de sprong te wagen om deze zeer speciale mout in uw recept te verwerken! Dank u voor uw inzet om de grenzen te verleggen en de geest van het ambacht levend te houden! Als langdurig craft brouwer was mijn honger naar receptontwikkeling […]
– LOKAAL GETEELD, GROEN GEBROUWEN – BELGISCH PROJECT IS UNIEK IN DE WERELD Gembloux/Antwerpen, 7 september – Brouwerij L.Huyghe, die bekendstaat voor haar duurzame ambitie, is de eerste grote Belgische brouwer die zich verbindt met het Pure Local-project van mouterij Belgomalt. Belgomalt is een dochterbedrijf van het Belgische Boortmalt, de wereldleider in mout. De brouwer […]