Geroosterde caramelmout die een gebalanseerde volle afdronk en een dieprode kleur aan het bier geeft.
HOE WORDT DIT GEMAAKT
We maken deze mout in onze Pauls Malt Ltd. mouterij in Knapton, North Yorkshire, VK. Nadat onze brouwgerst met een hoge kiemkracht en laag stikstofgehalte de week- en kiemfase doorlopen heeft, verwarmen we de mout in een trommelbrander. Hier wordt het endosperm een vloeibare suikeroplossing die daarna kristalliseert tot een glazig suikerlaagje.
KARAKTER
110 – 130 EBC. Geeft een amberkleurige tot rode tint bij een hoger gebruikspercentage. Geeft een gebalanseerde, zoete caramelsmaak en extra body. Geen enzymatisch potentieel.
De volledige lijst met specificaties staat onder “extra informatie”.
SOORTEN BIER
Duitse lagers, Ales, Pale Ales, IPA, Porters (voor zoete toets).
GEBRUIK
2-10% (tot 20% voor sterke bieren) in combinatie met andere basis mouten.