Pauls Maris Otter, de traditionele Britse gerstvariëteit, gebruikt in de meest bekende ales.
HOE WORDT DIT GEMAAKT
Sinds Maris Otter gerst in 1965 geïntroduceerd werd, is de variëteit gegroeid tot één van de oudste en meest kwalitatieve gerst- en moutsoorten bij brouwers wereldwijd. Door haar gebruiksgemak en historische karakter is ze is vandaag vooral populair bij onze Craft Brouwers voor het bereiden van zuivere, traditionele ales.
Wij stemmen het moutproces van 100% Britse Maris Otter gerst specifiek af op de noden van de craft brouwers. Kleine hoeveelheden worden gemout in onze Boby mouterij in Bury St Edmunds, VK. Wij creëren daar de authentieke, volle biscuit smaak en een mooie, diepe kleur.
KARAKTER
4-6 EBC. Voor volle robuuste bieren. De volledige lijst met specificaties staat onder “extra informatie”.
SOORTEN BIER
Ales, IPA, Pale Ale, Porters & Stouts.
GEBRUIK
Tot 100%