Introductie van de salie en tijm geïnfuseerde mout
We zijn verheugd om deze editie van onze Infusion moutreeks te lanceren; met de zachte, hartige tonen van de mooie en complexe combinatie van Salie en Tijm – een combinatie waar ik altijd van gehouden heb in de brouwerij. Onze infusiemout met salie en tijm prikkelt de zintuigen op onverwachte manieren. De vochtigheid van salie compenseert de bittere, kruidige tonen van tijm, wat resulteert in een genuanceerde en elegante combinatie. Perfect voor een overvloed aan bierstijlen, van witbier tot Berliner Wei?e, van saison tot pale ale. De kruidige vochtigheid is zelfs geschikt voor iets heel hoppigs. De Salie en Tijm infusie mout is zonder twijfel een unieke toevoeging aan uw moutrekening, die een geheel nieuwe diepte aan uw recept geeft. Veel succes en plezier met dit nieuwe creatieve hulpmiddel!
Hoe gebruikt u deze mout?
Het percentage Salie en Tijm infusie mout in je moutstam is duidelijk aan de brouwer, maar als een ruwe richtlijn, op basis van enkele laboratorium moutproeven die ik heb uitgevoerd, zou ik brouwers adviseren om tussen 15% en 45% in hun moutstam te gebruiken. Afhankelijk van het recept dat je in gedachten hebt, kun je het laagste percentage gebruiken voor zachte/zuivere/lichtere bieren met subtiele nuances, maar als het de bedoeling is een sterker bier te maken, of iets met grote hoptoevoegingen, of andere sterk smakende speciale mouten, moet je dit percentage verhogen tot de bovenkant van het aanbevolen bereik.
De Salie & Tijm infusiemout bevat volledige enzymatische activiteit en kan daarom worden gebruikt als basismout zonder gevolgen voor de zetmeelomzetting.